top of page
Search

Luovat tauot palautumisessa

Updated: Oct 18, 2022


Uni on paras palauttaja, laadukasta unta kannattaa siis meistä jokaisen vaalia. Hyvin palautumiseen toimivat useimmilla meistä myös lepo, luonto monin eri tavoin, kulttuuri sekä taide. Vapaa-ajalla tapahtuvan palautumisen lisäksi myös työssä täytyy palautua. Sen vuoksi on erittäin tärkeää pitää erilaisia taukoja myös työpäivän aikana. Olemme kokeilleet ryhmien kanssa monenlaisia luovia taukoja. Useimmat ovat löytäneet jonkun itselleen sopivan tavan, jota ovat halunneet jatkaa omatoimisesti.

Luovat tauot ovat lyhyitä taukoja, joilla voidaan tukea työelämässä olevien henkistä jaksamista: “kahvitaukoja” (15-30 min) ja mikrotaukoja (3-5 min).

Luovia kahvitaukoja järjestetään keskellä päivää jonkun muun tauon, kuten kahvitauon, sijaan tai yhteydessä, tilanteesta riippuen paikan päällä tai etänä.

Luovia mikrotaukoja toteutetaan mahdollisimman vähillä välineillä. Luovan tauon jälkeen on hyvä palata virkistäytyneenä työn ääreen. Uusia ajatuksia, oivalluksia ja näkökulmia syntyy helpommin kun olemme energisoituneita.

6 views0 comments

Comments


bottom of page